Custom made comfort

Stoff: vedlikehold og rengjøring

Dette gjelder for alle slags møbeltrekk:

Unngå å plassere møbler i direkte sollys eller i nærheten av sterk belysning.

For å gjøre rengjøringe møblerne enklere, bruk rengjøringmiddel/imprengneringmiddel som er tilpasset  nye skinnmøbler. Produktet beskytter og danner en film på overflaten av stoffet som er motstandsdyktig mot smuss, fuktighet og fett, og som ikke misfarger.

Ved bruk på møbler, vær forsiktig med å legge sengetepper og dyner på overflaten av sofaen. Husk at tekstilstoff kan ha en tendens til å misfarge (særlig denim) kan etterlate flekker på skinn eller møbelstoff som kan være umulig å fjerne. Unngå å dekke sofaen med dyner, særlig med ulltekstiler, for det kan føre til dannelse av nupper.

 

Før du begynner å rengjøre møbler:
 

- Før flekkene fjernes,  bør alle rengjøring og vedlikeholdsprodukter sjekkes på en usynlig  overflate.
- Bruk kun vannløselige rengjøringsmidler (Ph-nøytralt, alkoholfritt, milde og luktfrie såper).
- Aldri bruk noen petroleums-, aceton eller løsemiddelbaserte rengjøringsmidler. Vennligst les bruksanvisningen nøye.
- For å fjerne vanskelige flekker, kan man alltid bruke vannløselige og skummende midler for tepper.
- Beskytt stoffet mot mekaniske skader og sterke mekaniske støt.
- Aldri sitt på møbler mens de er våt, da dette kan strekke møbeltrekket. Alltid la møblene tørke (minst i to dager)
- Vi anbefaler å regelmessig endring av sitteplass og unngå å sitte på samme sted hver gang. Hvis du følger alle våres anbefalinger, vil møblene holde seg  fine i lang tid. 
 

Regelmessig renhold (ca. annenhver uke)
 

 Rengjøring utføres ved å støvsuge med lav styrke: bruk en dyse for møbler med myk bøst. Pass på å støvsuge støv fra alle sprekker. For å rengjøre de mest skitne overflater, bruk en skum med litt varmt vann (30 oC)  og mild såpe og forsiktig rengjør i sirkelbevegelse. Pre-test rensemetode på en usynlig overflate av møbelstoffet. Hvis du bruker såpevann, sørg for å vaske stoffet med rent vann etterpå. Bruk en klut eller en myk børste for å rense opp overflater  når det har tørket.

Du kan rengjøre møblene ved å dekke den med en fuktig klut som er fuktet i vann og eddik blanding (en spiseskje eddik per liter vann) og deretter slå med  et teppebanker. Støvet vil legge seg ned på den fuktige stoffet. Når kluten er skitten, skyll den i rent vann og deretter fukt den med eddik blandingen før du slår det med teppebankeret. Når rengjøringen er fullført, rengjør sofaen med et tørr børste.

 

Full rengjøring (ca. to ganger i året)
 

To ganger i året, bruk en fuktig klut (men ikke våt) og romtempert vann blandet med en liten mengde mild såpe. Sørg for å skape forutsetninger for rask tørking. Aldri bruk et strykejern eller en hårføner for å tørke en lodden stoffoverflate. Sørg for at periodisk renhold er utført før du fortsetter med full rengjøring.

 

Slik fjerner du flekker:

- Fjern skitt og flekker så fort som mulig: ikke la dem tørke.
Fjern alle faste partikler og flekken med en fargeløs ren klut.
Bland varm (30 oC)  destillert vann med såpe for å lage en løsning for rengjøring. Vask alltid  ytterst på flekken og  innover for at flekken ikke skal spre seg. Da vask med rent destillert vann. For chenillesstoff, bruk en flekkfjerner beregnet for møbelstoffer. Test flekkfjerner på et skjult overflate av møbelstoffet.
Ikke gni flekken, for det vil føre til at flekken sprer seg og ødelegger fibrene i stoffet.
Når flekken er fjernet, tørk overflødig væske med en ren, fargeløs klut.
La møblene tørke grundig.
Hvis stoffet er loddent, bruk en myk børste beregnet for slike stoffer for å gjenopprette det overflatestruktur. Det må gjøres bare etter at møbelstoffet har tørket grundig.
Bruk kaldt vann (eller iskaldt vann, hvis mulig) for å fjerne slike flekker som egg, blod og urin. Du kan også tilsette noen såpe i vannet. Bruk aldri varmt vann fordi det vil føre til protein koagulasjon. For å få bort slike vanskelige flekker som fett, smør, matrester, neglelakk, markør penner, harpiks, maling, olje, skokrem osv, bruk flekkfjernere som er tilpasset til slike flekker . Pre-test rensemetode på en usynlig overflate av møblerstoffet.
For å få bort slike flekker som plastilin, tyggegummi, bevoks, kjøl ned med  isbiter. Isen vil stivne resten og vil gjøre det enkelt å skrape bort. Det er en risiko for å skade overflaten. Ikke skrap det med makt!
Lær og syntetiske stoffer må re-impregneres etter rengjøring.

 

Kunstiglær:

Den er laget ved å belegge et tekstilbasis (vevet stoff, strikkevarer, ikke-vevd materiale) med po-polymer film. Beleggmetoder kan være hel, relieff eller porøs. Lær behandlet ved hjelp av en porøs teknikk er luft gjennomtrengelig (eko lær).
Rengjør bare med en blanding av vann og sjampo. Ikke bruk flekkfjernere som inneholder alkohol.
Herdet eller skrukkete eko lær kan gjenopprettes ved å gni den med en ren klut fuktet med lakserolje.

 

Gobelin og jacquard stoff:

Det er flere lag tekstiler med mønstre skapt av veving flere farger av tråder. De mest populære stoffer.
Bruk en støvsuger eller en myk børste for en vanlig renhold.
Bruk en blanding av varmt vann og såpe for å fjerne vannløselige flekker. Hvis flekken gikk ikke vekk, er det tilrådelig å bruke en flekkfjerner for stoppede møbler. Pre-teste flekkfjerner på en usynlig overflate av møbelstoffet.
Ikke-vannløselige flekker må fjernes ved hjelp av spesialle flekkfjernere.
Hvis vedlikeholds instruksjon tillater å vaske stoffet, er det best å vaske møbelstoffer (hvis de kan tas fra møbler) med hender  i 40°C temperatur og tørke dem uten å vri dem opp.
Egnet for tørr kjemisk rensing.

 

Flok stoff:

Dette er ikke-vevet tekstilstoff. Det lages ved påføring fint kuttet fiberpartikler på stoffoverflater.
For å fjerne støv og opprettholde naturlig glans av dette stoffet, rengjør det regelmessig med en støvsuger eller bruk tørt skum og en svamp.
Rengjør flekker med en fuktig klut. Hvis flekken gikk ikke vekk etter tørking, er det tilrådelig å gjenta prosedyren med en hvit klut fuktet med mildt såpevann.
Etter rengjøringen er ferdig, tørk overflaten grundig og gjenopprett opprinnelige utseende ved å børste overflaten i fiberretning.
Må ikke strykes. Egnet for tørr kjemisk rensing. Vask er ikke anbefalt.
Ikke bruk løsemidler dersom det vil føre til at stoffet vil miste sin volume.

 

Chenille stoff:

Disse stoffene er klassifisert som jacquard tekstiler. De er vevd med chenille tråder. Dette er komplekse strukturer hvor en lodden tekstur tråden er vevd med en tynnere tråd. Chenille vil se annerledes ut i én retning i forhold til en annen, fordi fiber  fanger lyset annerledes. Denne egenskapen er kjent som „refleksjon effekt“ og er en av de mest unike og ettertraktede egenskaper av chenille produkter. Alle chenille stoffer har en „utsliteffekt“, hvor retningen av fiber kan endres på grunn av kroppsvekten, varme,  fuktighet eller andre faktorer. Det berørte stedet kan ligne på „en flekk“ på grunn av måten det reflekterer lys. Det er et typisk salgbar utseende, og det betyr  ikke forringelse av stoffkvalitet.

Når skitt og støv fjernes fra overflaten av stoffet, må begrenses  bruk av væske. Støv fra chenille stoffer kan enkelt fjernes med en støvsuger eller en myk børste.
Egnet for tørr kjemisk rensing. Vask er ikke anbefalt.
Rengjør flekker med en flekkfjerner for stoppede møbler. Følg instruksjonene som er angitt på etiketten av flekkfjerner.
Ikke bruk makt når stoffet rengjøres da dette kan skade stoffet.
Tørk renset overflate av stoffet. Ikke bruk et strykejern.