Custom made comfort

Ekte lær: vedlikehold og rengjøring

Alle utklipp av ekte skinn har en ting til felles: uavhengig av behandlingsmetode, de er naturlige produkter som bevarer sine naturlige egenskaper. Små riper eller insektbitt etterlater synlige merker som kan sees i  produktet. Ekte skinn krever ordentlig pleie helt fra dag en det ble kjøpt. Forebyggende rengjøring og vedlikehold vil beskytte det mot flekker og forlenge levetiden.

 

Sørg  for at skinnmøbler er beskyttet mot sterkt lys (halogenstråling) eller direkte sollys. Skinnmøbler bør ikke plasseres for nær radiatorer, panelovner eller andre varmekilder som kan føre til at skinn krymper eller sprekker.

Merker på ekte skinn

 

Naturlige merker slike som ulike korn, skraper, insektbitt og andre ujevnheter preget på overflaten av skinnesstruktur vitner om den naturlig opprinnelse. Det beviser autentisitet og unik skjønnhet av lær.

Ingen skinn er identisk. Hvert skinn har sin eget unike overflatestruktur og farge. Huden til kua vokser ved ulike hastighet, avhengig av hvilken del av kroppen den forekommer, og dette bestemmer strukturelle forskjeller selv innenfor samme huden. Karakteristiske merker er en indikasjon på kvaliteten på skinnet. I motsetning til stoff, når man polstrer et møbel med skinn, oppstår  mulig avvik av utklipp og ferdig omslag.

 

Hvorfor skinn blir løsere over tid?

Skinn er elastisk. Akkurat som nye sko strekker seg over tid, så gjør skinnmøbler det også. Det er ikke en mangel, men en naturlig kvalitet på skinn.

 

Fuktighet balanse

 

Altfor tørr luft virker negativt på skinn. Inneluften som er for tørr, kan føre til at skinn krymper og sprekker. For å unngå dette, holde innendørs luftfuktighet på optimalt nivå. I hjemmet luftfuktighet bør være minst 55%.

 

Kjæledyr

Et annet aspekt er oppførselen til kjæledyrene hjemme: klør eller tannmerker kan forårsake permanent skade på sofaen. Vi anbefaler at eierne velger stoppede møbler i stedet, bedre dekket med et slitesterkt og tykt møbelstoff.

 

Daglig vedlikehold (periodisk renhold og vedlikehold)

Skinnmøbler krever konstant vedlikehold og rengjøring. En effektiv måte å fjerne støv på, er å bruke en myk klut eller en støvsuger utstyrt med en dyse beregnet for vedlikehold av møbler.

 

Myk og lett rengjøring av hele møbel

 

To ganger i året (helst før starten og på slutten av fyringssesongen) oppløse et lite stykke mild såpe i romtemperatur destillert vann og bruk denne oppløsningen til å rense store flater av skinnmøbler. Man kan også bruke spesialprodukter for skinnpleie. Rengjør alltid hele skinn panel, fra søm til søm, sørg for at slike områder som puter og armlener er grundig rengjort. Gjenta rengjøringsprosedyren med en ren klut og tørk med en fuktabsorberende stoff. Deretter impregner skinne ved å gni den med et spesialprodukt tilpasset skinn. Dette vil beskytte skinne og opprettholde sin elastisitet. For å unngå flekker bør en ikke helle skinn pleie produkter direkte på skinn. Pass på at skinnet har blitt renset (periodisk renhold) før du bruker skinnpleie produkter.

 

 

Flekkfjerning

- Før man begynner å rengjøre flekker, tester man alle rengjøring og vedlikeholdsprodukter på en usynlig overflate av møbler!

- Jo raskere  flekken blir fjernet, desto enklere er det å få den vekk.

- Alltid  begynn fra utsiden av flekken mot midten

- Aldri bruk løsemiddelbaserte rengjøringsprodukter som turpentine- eller oljebaserte produkter.

- Ikke bruk skopleie produkter eller produkter som inneholder løsemidler, kjemiske stoffer eller impregneringsprodukter som inneholder alkohol, osv.

- For å rengjøre skinnmøbler, bruk tørre stykker av vatt. Fukt dem i romtemperatur med destillert vann og rengjør forsiktig flekken med sirkulær bevegelser, begynn fra utsiden mot midten. Tørk med et mykt håndkle.

- Hvis flekken ikke reagerer på vann, bruk en spesiell nøytral såpe for skinnrengjøring, eller et spesiellt skinnpleieprodukt. Fukt et lite stykke vatt i oppløsningen av destillert vann og såpe og forsiktig gni flekken i en sirkulær bevegelse. Tørk med et rent håndkle.

- For flekker som er vanskelige å fjerne , bruk en spesiell flekkfjerner penn ifølge instruksjoner.